Hewlett-Packard va dezvolta experienta digitala pentru seria Avatar

20th Century Fox, Lightstorm Entertainment și Hewlett-Packard au semnat un acord pe cinci ani pentru a crea experiența digitală de generație următoare pentru cele trei continuări ale imensului succes de box office, „Avatar”. Ca parte a acordului, care se va extinde pentru lansările celor trei părți ale filmului până în 2019, acest acord va crea și întreține o întreagă lume digitală a conceptului Avatar, pentru a menține în viață franciza înainte de lansări și ca un fir de legătură între fiecare dintre ele.

lumea_avatar
Lumea Avatar

Aparent, acest lucru va fi o altă premieră pentru cinematografie, cu care regizorul James Cameron, celebru pentru inovații în tehnologie și film, dorește să ne obișnuiască. Tehnologia care va fi pusă în aplicare de către HP pentru compania regizorului, Lightstorm Entertainment, se declară a fi „fără precedent”. Și acest lucru nu este surprinzător.
„Scopul este de a crea o nouă paradigmă pentru interacțiunea dintre fani în spațiul digital. Studiile noastre demografice demostrează nevoia pentru această interacțiune și faptul că oamenii vor căuta să experimenteze această lume nou creată, și dorim să le oferim asta.

James Cameron
James Cameron pe platoul de filmare

Aceasta nu va fi o experiență tradițională, în genul navigării pe internet, a declarat producătorul Avatar și COO a Lightstorm Entertainment, Jon Landau. „Planul nostru este de a avea fani care să interacționeze într-adevăr cu lumea noastră digitală și temele sale și, dacă doresc, să devină o parte din poveste. Cu cât mai mult vor interacționa, cu atât mai mult vor primi o doză de divertisment mai adaptată propriilor dorințe”.

Tehnologia interactivă de la HP este doar o parte a ecuației.

HP va furniza expertiză tehnologică în patru domenii-cheie, inclusiv managementul datelor din cloud, securitatea lor, captura de date și personalizarea experienței pentru fanii filmelor într-un mod care, se spune, să creeze o punte între „lumea fizică a unui fan și cea digitală de pe Pandora”.
Avatar a spart mai multe recorduri de box office, la apariție, în 2009, adunând până acum 2.8 miliarde de dolari, la nivel mondial. Ceea ce s-ar traduce în mai mult de 190 de milioane de bilete vândute, potrivit Fox. Cele trei continuări aflate în producție au datele de lansare planificate pentru lunile decembrie din 2017, 2018 și 2019.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.