Microsoft Surface Pro 4

Surface Pro 4, anunțat aseară, este o tabletă premium ce are puterea unui laptop. Este proiectată pentru munca reală în CAD/CAM, crearea de conținut și practic oriunde ai avea nevoie de întreaga putere a generației a șasea a procesoarelor Intel Core M3, i5 sau i7.

Această tabletă high-end are ca scop aceeași idee de „bună la toate”, iubită de cei care au cumparat modelele anterioare ale Surface Pro. Tableta de ieri dispune de o construcție din aliaj de magneziu și se simte solidă în folosire, ca un bloc turnat din metal. Raportul de aspect 3:2 înseamnă că ecranul nu este prea mare, astfel încât nu veți avea probleme să manevrați tableta și să o țineți cu o singură mână.

Ecranul de 12.3 inci are o rezoluție de 2736×1824 pixeli și este mai mare decât cea de pe Microsoft Surface Pro 3, dar într-un pachet mai subțire, cu aceeași lățime și lungime de 11,5×7,93 inci. Asta e foarte convenabil, pentru că înseamnă că accesoriile, cum ar fi stațiile de andocare și celelalte tipuri de carcase vor fi compatibile cu ambele tablete.

Ecranul este mai mare, deoarece Microsoft a redus lățimea ramei în jurul panoului ecranului. Ca urmare, tasta soft Windows de pe panoul frontal a fost eliminată. Este puțin probabil că veți plânge după ea, din moment ce Windows 10 nu se bazează pe tasta Windows pentru a comuta ferstrele la fel de mult cum a făcut-o Windows 8.

microsoft-surface-pro-4
Microsoft Surface Pro 4

Tableta cântărește aproximativ 770 de grame, ceea ce este suficient puțin pentru a putea fi transportată lejer toată ziua. Ca și modelul precedent, și acesta are un stand variabil în spate astfel încât să puteți înclina tableta înapoi la un nivel aproape orizontal. Noua carcasă-capac „Type”, la aproximativ 130$ are aceeași închidere magnetică în doi pași, primul, electric, iar al doilea pentru a sprijini tastatura în stabilitate. Husele se potrivesc și la Surface Pro 3 și la Surface Pro 4. Tastele se simt mai bine, acum că sunt separate de un pic de spațiu, având stilul „chiclet” de la, să zicem Lenovo. Noul touchpad acoperit cu sticlă este, de asemenea cu 40 la sută mai mare și ușor de utilizat, cu ambele mâini.

Pen-ul noii tablete Surface Pro 4 se simte bine în mână, și este ușor de manevrat. Aderența pen-ului la suprafață este minimă, apăsarea pe ecran fiind fără efort, iar timpul de reacție este instantaneu. Pen-ul are un buton de șters, ca și radiera de pe un creion, și îl puteți folosi pentru a șterge în Adobe Photoshop CC. Șterge, de asemenea, și în OneNote, precum și orice alte programe compatibile.
Ca și mai înainte, un clic pe buton deblochează tableta și deschide OneNote. Pen-ul este magnetic și se lipeste de oricare parte a tabletei, deși dacă l-ai pus pe partea dreapta, vei acoperi intrarea USB și celelalte porturi. Butonul pen-ului pentru „clic-dreapta” este integrat în banda magnetică, așa că este un design foarte minimal, în timp ce sensibilitatea la presiune are 1.024 niveluri.

Pe ansamblu, Microsoft Surface Pro 4 pare a fi un rival formidabil pentru laptop ultraportabile și tablete high-end deopotrivă. Aceasta se va lansa în magazine pe 26 octombrie, dar puteți pre-comanda pe internet și acum, începând de la $ 899. Cititorul de amprentă va fi, însă disponibil doar in USA.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.