cortana

Toshiba va integra un buton pentru Cortana in laptopuri

Funcția „Cortana” va fi una dintre caracteristicile majore introduse în noul sistem Windows 10 și cel puțin un furnizor de PC-uri intenționează să o trateze cu seriozitate. Laptopurile Toshiba dotate cu Windows 10 vor încorpora un buton dedicat Cortana, pentru lansarea directă a asistentului digital direct din tastatură.

Butonul pentru Cortana va fi disponibil pe toate configurațiile de pc-uri Toshiba cu Windows 10, în conformitate cu Jeff Barney, directorul general și vicepreședinte responsabil cu afacerile a diviziei Toshiba din Statele Unite. Tasta se va regăsi în zona din stânga sus, în apropiere tastele funcționale, a spus el. Prin apăsare se va lansa asistentul digital de la Microsoft, Cortana.

cortana-button
Butonul Cortana – O realitate imediata?

Cortana fost introdusă pentru prima dată, ca parte a platformei Windows Phone ca o modalitate pentru ca utilizatorii să interacționeze cu sistemul de operare fără a utiliza o tastatură. Apăsând și menținând tasta de căutare a telefonului se declanșează serviciul Cortana, care poate răspunde la întrebări orale, poate seta memento-uri, poate naviga pe telefon și poate efectua o serie de alte sarcini la o cerere verbală. Odată cu Windows 10, Cortana va fi găsită și pe PC-uri desktop, precum și pe telefoane și tablete.

Dar atât la telefoane cât și pe PC-uri, capacitatea Cortana de a „asculta activ” a fost problematică, fiind destul de greu de activat precum și a reacționa la utilizarea expresiei „Hey Cortana!” ca declanșator. În practică, a fost mult mai ușor atunci când a fost declanșată manual.

Ideea din spatele butonului dedicat Cortana, conform lui Barney, este de a se asigura că funcția Cortana ascultă atunci când îl apeși. „Compania a îmbunătățit și fidelitatea matricei microfoanelor de pe PC-uri, pentru a crește capacitatea de înțelegere a funcției la ceea ce vorbești.

De ce contează acest lucru? Dacă un utilizator dorește să utilizeze funcția Cortana pe Windows 10, utilizatorul trebuie fie să atingă pictograma Cortana pe ecran sau să o activeze cu mouse-ul pentru a declanșa serviciul. Plasarea unui buton dedicat pentru Cortana pe tastatură este o idee inteligentă, mai ales în cazul în care serviciul se va dovedi a fi mai mult decât benefic.

Un click mic pentru Toshiba, un salt uriaș pentru tastatură

O tastă dedicată pentru funcția Cortana ar fi una dintre cele mai importante modificări ale tastaturii de la tasta Windows adăugată în perioada de apariție a Windows 95, în 1995. Deși Microsoft a adăugat suport tactil pentru Windows 8, majoritatea monitoarelor externe încă nu acceptă acest sistem, mouse-ul și tastatura fiind în continuare cele mai populare moduri de a interacționa cu PC-ul.
Comenzile vocale ar putea ajuta la această schimbare. Chiar și cu o tastatură separată, un buton hardware dedicat funcției Cortana va fi foarte de ajutor unui utilizator de PC. (reporterul „IDG News Service”, Blair Hanley Frank, de asemenea, constată că există și o combinație de chei care va lansa Cortana, Windows + C).

După cum subliniază Bob O’Donnell de la „TECHnalysis”, Toshiba este un furnizor de PC-uri de nișă, pe locul cinci în Statele Unite, cu o cota de piață de 6,5 la sută, și care ar putea folosi această idee pentru a se distinge de concurență. Și compania se pare că are dreptate: până în prezent, nici un alt furnizor de PC-uri (desktop sau laptop), inclusiv Hewlett-Packard și Dell, n-ar fi indicat public că vor dori să implementeze un buton hardware pentru funcția Cortana.

US pc vendors 2010 - 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.