asus_computex_2015

Monitorul Asus PG2749Q anuntat la Computex

Nvidia și-a anuntat prezența în acest an la Computex 2015 din Taipei (Taiwan) într-un mod spectaculos: în plus față de lansarea noii plăci grafice Nvidia GTX 980 Ti, compania a lansat ecranele cu tehnologia G-Sync pentru laptop-uri și noua linie de șapte monitoare „G-Sync” dezvoltate împreună cu Acer și Asus.

Diferenta intre refresh-ul normal si cel de 144Hz
Diferenta intre refresh-ul normal si cel de 144Hz

Unul dintre aceste modele, de la Asus, arată excepțional: modelul PG2749Q are un panou IPS cu refresh la 144Hz, diagonală de 27 inci, rezoluție de 2560×1440 pixeli (4K). Doar un alt monitor de pe piață (de la Acer) reușește să ajungă la un refresh de 144 Hz G-Sync, cu un ecran IPS. Tehnologia IPS a LCD-urilor oferă o imagine mai bună decât mai frecventele ecrane LCD TN, dar este mai lent la refresh și sunt mai scumpe. Mai mult decât orice alt monitor din gama sa, Asus PG2749Q fost cel mai urmărit la târgul Computex din Taiwan. Nu a fost atât de surprinzător să găsim un nou monitor în oferta Asus din acest an.

O secțiune destul de mare a standului Asus a fost dedicată brandului de laptopuri si calculatoare Republic of Gamers, iar monitorul Asus PG2749Q a fost montat pe un perete, cu vedere spre alt trio de monitoare Asus 4K dotate cu tehnologia G-Sync ce rulau în tandem. Un reprezentant Asus era disponibil pentru detalierea monitorului PG2749Q și celorlalte monitoare G-Sync, dând precizări despre disponibilitate și prețuri.

ASUS ROG SWIFT PG278Q
ASUS ROG SWIFT PG278Q

În conformitate cu Asus, monitorul IPS G-Sync de 27 inci ar trebui să fie disponibil în trimestrul 3 al acestui an, probabil în luna august, la un preț de aroximativ 800 dolari. Din motive de comparație, Asus ROG Swift (monitorul anterior, recomandat in configurașiile pentru jocuri) în prezent costă aproximativ 780 dolari. Asus PG27AQ, care este noul model de 27 inci și tehnologie 4K, va fi disponibil in T4 a acestui an, prețul urmând a fi ulterior precizat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.