Stratasys anunta imprimanta 3D Objet1000 Plus

Stratasys a lansat detaliile ultimei sale imprimante 3D, denumită „Objet”, dezvăluind cât de masivă este aceasta. Cu o greutate de 2,4 tone și niște mărimi enorme, imprimanta măsoară 9.4 x 6.9 x 6.4 metri; noua imprimantă Objet 1000 Plus păstrează calitatea de imprimare și varietatea materialului pentru care îndeobște este cunocută întregii linii „Objet”.

Oferind o zonă de construcție de 100 x 80 x 50 cm (39,3 x 31,4 x 19,6 inci.) și viteze de imprimare cu până la 40 la sută mai mari decât predecesoarea sa, imprimanta Objet1000 Plus este orientată spre imprimare în aplicații de producție și printarea de prototipuri în industria aerospațială, auto, medicală precum și în industria produselor de consum.

3D Objet1000 Plus
3D Objet1000 Plus

Compatibilă cu peste 100 de materiale de la Stratasys, noul gigant poate produce elemente flexibile sau dure, cu finisaje netede, profitând de materialele digitale „Endur” care combină două rășini într-un singur material pentru o gamă mai largă de proprietăți.

„Gama de materiale este destul de vastă”, spune Ron Ellenbogen, Director de marketing la „Stratasys Product”. „De la materiale din cauciuc, la ABS digitale și la diverse niveluri de material „Shore A”, sunt posibile până la 14 proprietăți de fiecare material. Și multe părți pot fi produse cu diferite proprietăți într-un singur ciclu”.

3D Objet1000 PlusFluxul de lucru al noii imprimante este identic cu sistemele de imprimare „3D PolyJet” mai mici, astfel încât creșterea posibilă a mărimii nu vine cu un cost suplimentar al calității, chiar dacă noua mișcare a blocului de imprimare optimizat al „Objet1000” permite un câștig de viteză.

„Designerii și inginerii de azi de la companiile de producție au nevoie de un sistem de fabricație aditiv care poate să le accepte provocările. Fie obiecte mari sau mici, noi credem că este marele avantaj al sistemului de producție al „Objet1000 Plus” să fie primul de acest fel care va combina cele două cerințe. Dimensiunile de imprimare, mai multe materiale, viteze de imprimare pentru urgențe, rezoluție super- fină și un flux de lucru simplificat, toate acestea există, dacă aveți nevoie, pentru a crea producție la scară industrială 1: 1. Prototipuri sau instrumente cu dimensiuni mari, sau producția de obiecte ergonomice cu volum scăzut de piese de mici dimensiuni – toate cu un finisaj al suprafeței superior și cu detalii fine, toate acestea sunt așteptate de către ingineri, de la imprimanta 3D de la Stratasys, „Objet1000 Plus” ceea ce denotă că suntem cea mai bună alegere”, a mai declarat Ellenbogen.

One thought on “Stratasys anunta imprimanta 3D Objet1000 Plus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.