Dell se îndreapta spre nori cu noile imprimante

Compania americană texană Dell, este pe cale de a-și „trimite imprimantele în nori” pentru că oamenii folosesc din ce în ce mai mult smartphone-urile și tabletele pentru a accesa și imprima documentele de la distanță.
Compania spune că pregătește noi imprimante, precum și instrumentele software aferente pentru a face imprimarea documentelor de la PC-uri, dispozitive mobile și desktop-uri virtuale mai ușoară și mai sigură.
Noile imprimante includ Dell Color E525W la circa 329 dolari, o imprimantă multifuncțională și alte trei imprimante monocrome începând de la 179 dolari. Acestea vizează consumatorii individuali și întreprinderile mici și vor fi lansate la sfârșitul acestei luni. Mai târziu în acest an, Dell va lansa și imprimantele „F-series” pentru clienții comerciali mai mari, a declarat Orlando Lacayo, manager de linie de produse la nivel mondial al Dell.

Imprimanta Dell Color E525W
Imprimanta Dell Color E525W

Toate noile imprimante sunt concepute pentru a fi gestionate și prin intermediul dispozitivelor mobile, de la distanță. Imprimantele vor avea conectivitate Wi-Fi și suport pentru imprimare prin Google Cloud. Imprimantele vor suporta, de asemenea, imprimarea wireless direct de pe dispozitive mobile Android prin aplicația „Mopria”.

Imprimantele care pot fi gestionate și prin intermediul unui cloud sunt disponibile de ani de zile, dar portofoliul companiei Dell nu a fost la fel de bogat în oferte precum diversitatea de imprimante găsite la Epson, Canon, HP, Ricoh sau Xerox. Cu toate acestea, Dell, încearcă recent să-și diferențieze produsele prin oferirea unui serviciu de cloud numit „Document Hub”, un fel de versiune proprie a „Google Cloud”, prin care documentele pot fi imprimate de la distanță sau digitizate folosind tehnologia OCR (recunoaștere optică a caracterelor).

În spijinul lansării noilor imprimante, Dell va adăuga, de asemenea, mai multe caracteristici pentru folosirea „Document Hub”. Serviciul va fi extins pentru a gestiona imprimantele de la distanță și pentru a permite dispozitivelor mobile a direcționa imprimarea la distanță.
Pentru Dell, imprimantele nu sunt o afacere primordială, fiind mai mult de un serviciu auxiliar pentru a sprijini creșterea bazată pe ofertele sale hardware bazate pe cloud, a declarat Charles King, analist principal la „Pund-IT”. „Dell ia abia acum calea „cloudului”, unde clienții lor sunt deja de mult timp”, a spus King. „Zilele în care clienții erau legați cu cabluri la un calculator sunt de mult apuse”.
Dell oferă cloud computing cu produse cum ar fi interfața „Wyse” și alte desktop-uri virtuale, care vor sprijini noile imprimante. Imprimantele vor permite, de asemenea, utilizatorilor să imprime prin Chromebook-uri, care sunt tot mai folosite în birouri și săli de clasă școlare. De asemenea, variantele „Dell Kace” pot fi folosite pentru a gestiona imprimantele prin intermediul dispozitivelor mobile.

Dell este mult mai interesat de implicarea întreprinderilor mici și companiilor de pe piața mediană în afacerile sale cu imprimante, mai degrabă decât a merge la companii complexe, au declarat directorii companiei. Dell nu va încerca să se măsoare în afaceri cu liderii producători de imprimante comerciale, cum ar fi HP, Xerox și Ricoh, care au făcut din imprimante, scanere sau copiatoare o parte integrantă a sistemelor complexe de flux de lucru cu documente în companiile mari de pe piață.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.