Stratasys 3D și Creatura Gigant de 4 metri!

Ultima colaborare a Stratasys Ltd. cu Stan Winston School of Character Arts,  Legacy Effects, Conde Nast Entertainment și WIRED a reprezentat o creatură gigant înaltă de 14 picioare (4,2 metri), care va fi prezentată la conferința Comic-Con International 2014. Conferința va avea loc de azi și până în 27 iulie în San Diego, CA.

Comic Con 2014
Comic Con 2014

Creatura gigant a fost proiectată de artiști de la Școala Stan Winston. Inginerii și tehnicienii de la Legacy Effects studio care a adus la viață Iron Man, Avatar, Pacific Rim și Robocop – a lucrat îndeaproape cu firma de imprimante 3D Stratasys, pentru a construi zeci de piese 3D, ce au creat monstrul gigantic.

Creatură Gigantică pentru Comic-Con 2014

“Totul despre acest proiect pentru o creatură gigantică a fost ambițios, inclusiv dimensiunea, greutatea, programul de livrare și cerințele de performanță”, a declarat Matt Winston, co-fondator al Școlii Stan Winston. “Fără implicarea strânsă a partenerilor noștri de la Stratasys, a căror tehnologii de imprimare 3D sunt, în opinia noastră, revoluționare, nu doar în industria prelucrătoare dar și în industria de divertisment, de asemenea, nimic nu ar fi fost posibil.”

Creatura Gigant de la Stratasys 3D
Creatura Gigant de la Stratasys 3D

Mai mult de o treime din creatura gigant a fost imprimată 3D, inclusiv armura de pe piept, umeri, brațe și degete. O varietate de imprimante 3D de la Stratasys au fost folosite în procesul de construcție, inclusiv Fortus 900mc, care foloseste tehnologie de imprimare FDM 3D pentru a construi piese de durabilitate mare la dimensiuni de 36 x 24 x 36 cm.
Piesele au fost create folosind material termoplastic ABS-M30, care are proprietăți mecanice excelente, adecvate pentru prototipuri funcționale, pentru dispozitivele de montare și pentru elementele și piesele din producție.

Robocop de la Stratasys 3D
Robocop de la Stratasys 3D

În plus față de piesele imprimate 3D, creatura integreaza o varietate de noi tehnologii video și senzori pentru a oferi participantilor la eveniment, precum și fanilor on-line, o experiență unică interactivă și cu caracter.
“Principalul avantaj ale imprimării 3D este că ajunge direct de la un concept de design la utilizarea finală a părților fizice, ajutând la evitarea oricăror interpretări ale mâinii sau ale turnării într-un material diferit”, a declarat Jason Lopes, inginer șef de sisteme la Legacy Effects. “Există un motiv pentru care Legacy Effects a fost întotdeauna o casă primitoare pentru Stratasys, iar această creatură gigant construită arată de ce.”

Pe parcursul anului trecut, la anteriorul Comic-Con International, Școala Stan Winston și Legacy Effects, de asemenea au colaborat cu Stratasys, WIRED și YouTube pentru a prezenta un costum de robot interactiv, care a inclus mai multe părți imprimate 3D în primul rând pentru structura facială a robotului.

Matt Winston si Iron Man 3D
Matt Winston si Iron Man 3D

“Imprimarea 3D deschide o lume complet nouă de posibilități în aproape fiecare industrie, inclusiv în cea de divertisment”, a spus Gilad Gans, președintele Stratasys North America. “Creatura gigant de azi reprezintă căsătoria perfectă dintre tehnologie și artă și care aduc împreună un mod inovator în creația de divertisment.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.