Cubify the Cube 3d

Ce să astepti de la o imprimantă 3D in 2014?

Cat ar trebui să vă așteptați să plătiti pentru o imprimantă 3D decentă, de calitate? Ei bine, există lucruri care trebuie luate în considerare. In primul rand ar trebui să înțelegem că această tehnologie este destul de nouă in industria imprimării. Deși imprimarea 3D, exista în faze experimentale încă din anii ’80, imprimantele 3D au fost disponibile pentru consumul publicului larg numai începand cu 2010.

Cubify the Cube 3d
Cubify the Cube 3d

Asta înseamnă că prețurile sunt încă exagerate. Dacă vom lăsa industriei ceva mai mult timp pentru a lucra pentru rezolvarea propriilor bug-uri, atunci probabil vom fi recompensati cu prețuri reduse în mod semnificativ. Amintiți-vă, atunci când imprimantele matriceale pe baza de cerneala au ieșit pe piata? Mari, grele și scumpe (și, oh! atât de lente… )? Da, este cam la fel si de data asta.

Aici sunt principalii factori determinanți care afectează costurile imprimantelor 3D de astăzi:

Dimensiunile plăcii de bază la o imprimantă 3D

Dimensiunea plăcii de bază este ceea ce contează la o imprimantă 3D. Există mai multe imprimante 3D foarte decente, disponibile pentru sume cuprinse între 1200 și 1500 dolari. Acestea insă, fără îndoială, sunt deocamdată cel puțin ușor deprimante ca si abilități dorite și au nevoie să evolueze. In acest moment omprimantele respective dispun de plăci de bază la dimensiunea de 5 x 5 x 5 inci, ceea ce le face limitate cu privire la modul cat de mari pot fi modelele la ieșire. Pentru a compara, dacă vrei să-ti upgradezi modelul la unul mult mai versatil de 10 x 10 x 7 inci mărime placă de bază, atunci ai de intensificat bugetul la aproximativ 2400 dolari.

Rezoluția unei imprimante 3D

Rezoluția de bază a imprimantelor 3D, reprezintă grosimea straturilor succesive, este folosită pentru a construi obiectele 3D pe care le-ați proiectat. De exemplu imprimanta Cubify Cube 3D, de 1200 dolari are un cadru minim de 200 de microni pe strat de substanță depus. În comparație, Afinia H – Series H479 depune un strat minim de 150 de microni; cu 25 % mai subțire. Prețul Afinia H – Series H479 ajunge până la aproximativ 1700 dolari. Deci, ca si la unele imprimante 2D, va trebui să plătesti dacă rezoluția creste (grosimea straturilor scade).

În afară de dimensiunea plăcii de bază și rezoluția oferită, unele imprimante 3D vor costa mai mult în funcție de gradul în care acestea sunt personalizate în ceea ce privește copierea si complexitatea modelelor folosite. Dacă proiectati obiecte extrem de artistice, atunci aveti nevoie să cumpărati o imprimantă 3D care se poate ocupa de topate cerintele dumneavoastra. Castigi destul de mult după o cercetare aprofundată pe această piață în devenire.
De exemplu, unele imprimante 3D nu sunt dotate cu conectivitate WiFi. Asta înseamnă că trebuie să ai spatiu in plus disponibil pentru intinderea tuturor cablurilor si tuburilor necesare. Și să recunoaștem: cele mai multe tipuri de tehnologii incă nu au instalate capacitatea wireless ca să ne scape de aceste complicatii. WiFi este important și trebuie să fie luat în considerare atunci când faci cumpărături pentru o imprimantă 3D.

maxresdefault
Afinia H – Series H479

După cum abilitățile dumneavoastră în alegerea unei imprimante 3D cresc, asa si cerintele dumneavoastra vor fi mult mai exigente pentru capacitățile imprimantei. Deoarece această piață este încă nouă, prețurile sunt încă mari, în general. Dacă aveți de gând să investiti acum, cel mai bine va fi să alegeti imprimanta 3D care demonstrează cele mai bune capacități de performanță și de extindere, deoarece aceste tehnologii suntem siguri că vor continua să evolueze rapid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.