Brother HL-1110

Review: Imprimanta Brother HL-1110

Ce fel de imprimanta este Brother HL-1110?

Mulți oameni cred că singurele imprimante low cost sunt inkjet , dar pentru o imprimantă laser entry-level nu ai nevoie de mai mult de 83$. Acesta este prețul  imprimantei Brother HL-1110, concepută ca o imprimantă laser personală pentru acasă sau pentru un student.

Brother HL-1110
Brother HL-1110

Brother HL-1110 – Proiectare si Caracteristici

Aceasta este o imprimantă mică – cu tăvi de hartie închise, amprenta sa este doar puțin mai mare decât o foaie A4, deci se va potrivi cu ușurință pe o masă sau un birou de lucru. Înainte de imprimare totuși , trebuie să se plieze pe panoul frontal, care devine apoi  tava de alimentare cu hârtie și se va desface o tavă de ieșire în două etape in la partea de sus . Aceste tăvi cresc spațiul global pe care imprimanta il ocupă, cu aproximativ un sfert din mărimea initială.
Tava de hârtie are o capacitate de până la 150 de coli, dar nu are nici o acoperire pentru a o proteja de praf sau scurgeri. Alti producatori au inclus un căpăcel cu acoperire pentru imprimante laser entry-level la Canon și chiar unul încorporat care se poate plia din interiorul carcasei; o soluție foarte elegantă. Dacă nu au o acoperire înseamnă că trebuie să se plieze în față și panourile de deasupra vor rămane închise între utilizări.

Brother HL-1110
Brother HL-1110

Panoul de control, contine cele două LED-uri, cât gămălia de ac, și butonul de pornire; cele două leduri indica functionarea normal si erorile, cum ar fi un blocaj de hârtie (paper jam) .

Brother HL-1110 – Setări și instalare

Cele mai multe optiuni de control sunt ale driver-ul ui, care este o bucată simplă de software oferind control imediat asupra multor aspecte, cum ar fi dimensiunea, tipul hârtiei și calitatea imprimării. Există un fisier “Profiluri de imprimare” care oferă acces rapid la setările utilizate în mod obișnuit , cum ar fi mai multe pagini pe foaie și economie de toner (modul draft).
Există setări de imprimare față-verso precum și broșură de imprimare, dar acestea ambele sunt manuale, caz în care va trebui să scoateti paginile afară și să le reintroduceti  pentru a se imprima si a doua față.
Sloturile cartușului sunt accesibile din două părți, se găsesc sub capacul de sus și sunt inteligent colorate in verde deschis , astfel încât să il puteți vedea dintr-o privire pe unde să-l extrageti in cazul schimbării. Tamburul fotoconductor este evaluat la 10.000 de pagini, deci ar trebui să fie în măsură să schimbati cartușul de toner de 1.000 de coli de 10 ori înainte de a schimba tamburul.

Imprimante Brother
Imprimante Brother

Brother HL-1110 – Viteze de imprimare

Brother HL-1110 imprima la un 20ppm foarte sănătos . La testul  nostru cu un document de 20 de pagini am văzut 15.2ppm, care este mai mult de trei sferturi din viteză. Tineti minte, de asemenea, că se măsoară viteza de imprimare, inclusiv timpul de pregătire, atunci când toți producătorii citează viteze pagina – la – pagină, care este permis  de către standardul ISO. Acestea vor fi întotdeauna mai mari, dar nu reprezintă condițiile de imprimare reale. Cele mai normale  documente, cele de 5 pagini au luat 25s si respectiv 24s, pentru text și grafică și respectiv  text , oferind viteze de 12.0ppm și 12.5ppm. O fotografie de 15 x 10 cm pe hârtie A4 , în cea mai bună calitate a imprimării luat 23s. Toate aceste viteze sunt bune , având în vedere în special pretul cerut pe imprimantă.

Brother HL-1110 – Calitate  și Costuri

Imprimante Brother
Imprimante Brother

Calitatea imprimării este în general bună, pagini luminoase , dar textul este dens, negru și liniile grafice sunt curate. Unele margini zimțate sunt vizibile pe diagonale, si totuși , în ciuda rezoluției de bază de 600 dpi a motorului, nuanțele de gri sunt pestrițe.  Acest lucru poate fi văzut în zonele netede ale printurilor foto, de asemenea, în cazul în care aveti nuante mai inchise, uneori, de asemenea, se observă si la negru. Brother HL-1110 are o alimentare cu hârtie puțin cam zgomotoasă, pe care am masurat-o la un maxim de 66dBA la o jumătate de metru distantă.
Prețurile de tambur și de toner oferă un cost pe pagină de 3 centi. Acesta este un pic mai mare decât, de exemplu , la imprimanta cu 15$ mai scumpă, Brother HL – 2132, unde am calculat un cost pe pagină de 2.6 centi.

Imprimante Brother
Imprimante Brother
Ar trebui să cumpăr un Brother HL-1110?

Dacă doresti o imprimantă Brother  laser compact, mono si rapidă, acest model ar trebui să fie cu siguranță pe lista ta.

cumpara de aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.