Review: Epson WorkForce Pro WF-R5690

Epson a decis din nou să se concentreze pe elementele de bază pentru noua sa gama de imprimante pentru afaceri, cu o mai bună tehnologie, nouă, numită PrecisionCore, a capului de imprimare piezo-electric și un recipient de cerneală extrem de simplu sub forma de pungă de plastic.

Epson WorkForce Pro WF-R5690
Epson WorkForce Pro WF-R5690

O tehnologie promițătoare pentru cerneala de imprimantă

Am petrecut ceva timp cu Epson WorkForce Pro WF-R5690, care este o imprimantă multifuncțională cu jet de cerneală, care va fi disponibilă spre sfarsitul anului. Ni s-a spus că va fi disponibilă pentru cumpărare numai prin intermediul unor furnizori de servicii de imprimare selectați, ca parte a unui serviciu care oferă administrare de imprimante si consumabile.
Imprimanta multifunctională adoptă un factor destul de standard al formei cu o schemă de culori de alb și gri. Aceasta este dotată cu două tăvi în mod implicit, un element de design obligatoriu, deoarece permite ca imprimanta să fie suficient de mare pentru a găzdui o nouă caracteristică, denumită RIPS (Replaceable Ink Pack System) si care permite printarea de pană la 75 mii de pagini.
RIPS este în esență versiunea proprie a Epson a popularului dar controversatului sistem de alimentare continuă cu cerneală (CSI), dar instalată în mod corect. Epson oferă cerneluri de 1L (pentru cele trei culori primare) și 1,5 litri (pentru rezerve), in pungi care seamana cu cele Caprisonne, dar mai mari.

cerneală RIPS
cerneală RIPS

Această tehnologie a fost asociată cu noul cap de imprimare PrecisionCore de la Epson, care moștenește ADN-ul de la gama de imprimante industriale high-end. Compania susține că a investit în jur de 125 de milioane de euro în facilitățile de producție din Japonia special pentru această tehnologie.

Cerneală fără sfarsit…

Epson WorkForce Pro conține suficient de multă cerneală (până la 75.000 de printuri), care este mult mai mult decât oricare imprimantă de mare capacitate sau alte cartuse toner laser comerciale de pe piață.
Deși Epson a refuzat să ne spună cât de mult ar costa consumabilele, fiecare cartuș este posibil să coste mai mult de 1.000 de lire sterline (aproximativ 1.663 dolari) .
Piața de imprimante laser pentru afaceri este dată peste cap după ravagiile pe care le face Epson cu această imprimantă, si se pare că Epson nu are incă  nici o remușcare să vadă imprimantele cu jet de cerneală ținând departe de noua configuratie de piată tehnologia imprimantelor laser.
Tehnologia RIPS neagă în esență, necesitatea de schimbare a cartușelor asa de des, lucru care a fost unul dintre aspectele cele mai iritante al administrării in birouri. Pungile sunt legate la imprimantă prin intermediul unor conectori situati în două zone de depozitare mari pe fiecare parte a imprimantei, asigurate cu lacăte.
Partea din față a imprimantei are un panou de control colorat, mai multe butoane cu diferite functii, conector USB, o ușă care vă oferă acces la capul de imprimare (permanent), o tavă pentru coli și două casete de încărcare hârtie.

Epson WorkForce – Conectare

Conectorii din spate ai imprimantei multifunctionale Epson WorkForce Pro WF – R5690 includ un port Ethernet, unul RJ11 si unul USB; exista, de asemenea, Wi – Fi (inclusiv Wi – Fi Direct) și un slot pentru card.
Epson susține că va consuma energie cu până la 80 % mai putină în comparație cu imprimantele laser color competitive. În ceea ce privește calitatea imprimării, iesirea la imprimare a fost pe picior de egalitate cu ceea ce există la alte imprimante cu jet de cerneală pentru afaceri.
Multifunctionala va fi disponibilă la sfarsitul acestui an, prin intermediul partenerilor selectati și o versiune A3 va fi de asemenea disponibilă. Așa cum am menționat mai devreme, nu veți putea să cumpărati imprimanta, sistemul RIPS și consumabilele sale prin intermediul comercianților cu amănuntul obișnuiti.
Un purtător de cuvant al Epson, de asemenea, a sugerat că tehnologia RIPS s-ar putea aplica  pentru mai multe modele de imprimante în lunile următoare, si vor putea beneficia de această tehnologie chiar si imprimantele mai ieftine.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.