Internetul e controlat de 14 persoane care detin 7 chei secrete!

Acest titlu sună a carte de Dan Brown… dar ăsta este adevărul: întregul Internet este controlat de șapte chei reale, fizice. James Ball de la “The Guardian” a primit recent permisiunea să observe ritualul extrem de sigur, cunoscut ca “Ceremonia cheilor”.
Oamenii care conduc ceremonia fac parte dintr- o organizație numită “Corporația Internetului pentru Alocarea de Nume si Numere” (ICANN). ICANN este responsabilă pentru atribuirea de adrese de internet numerice pentru site-uri și computere și transpunerea lor în adresele de web normale pe care oamenii le acceseaza în browsere.
De exemplu, tastați 64.27.101.155 în browser și veți fi condus la pagina de web a “Business Insider”. Dar www.businessinsider.com este mai ușor de retinut pentru oameni. ICANN transformă numerele (mai ușoare pentru calculatoare) in cuvinte (mai facile de utilizat de către populatie).

Cine are cheia pentru internet?

Dacă cineva ar obține controlul asupra bazei de date ICANN, acea persoană va putea controla internetul. De exemplu, persoana respectiva ar putea trimite oamenii la site-uri bancare false în loc de site-uri bancare reale.
Pe de altă parte, în cazul în care s-ar întâmplat o nenorocire, baza de date a ICANN ar putea avea nevoie de reconstructie. Deci, ICANN a venit cu o modalitate de preintampina  acest lucru, fără a încredința prea mult control unei singure persoane. A selectat șapte persoane și a dat fiecaruia o cheie reală pentru Internet, de purtat la breloc. Sunt selectate insă mai mult de șapte persoane, pentru a avea si chei de rezervă: 14 persoane in total.

Ceremonia Cheii
Ceremonia Cheii

Cheile respective deschid diferite seifuri ale caror locatii sunt in intreaga lume. În interiorul acestor seifuri sunt carduri-cheie inteligente. Daca aduni șapte asemenea “SmartCard-uri” împreună, ai o “cheie master”. Cheia “master” este într-adevăr un cod de calculator, un fel de parolă, cu care se poate accesa baza de date a ICANN.
De patru ori pe an, începând cu anul 2010, cele șapte “brelocuri” se întâlnesc pentru “ceremonia cheii”, în acest caz generandu-se o nouă cheie “master” (o nouă parolă) .
Securitatea pentru admitere la această ceremonia este extremă, a spus corespondentul “The Guardian”, și implică trecerea printr -o serie de uși încuiate utilizând coduri cheie și scanere de mână, până când se intră într-o cameră atât de sigură, că nici un fel de comunicații electronice nu o pot penetra, in nici un sens.
Grupul efectuează ritualul, apoi fiecare persoană iese afară din cameră, pe rand și apoi toate se indreaptă spre un restaurant și cateva momente de relaxare .
Aici este un video de la prima ceremonie a “cheii” realizată în 2010. “Forward” la minutul 1:58 pentru a vedea ceremonia propriu-zisă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.