Elon Musk confirmă: Tesla discută cu Apple!

Șeful Tesla Motors, Elon Musk a confirmat  in această săptămână că firma sa a avut discuții cu Apple, dar a refuzat sa ofere detalii.
“Am avut discuții cu Apple“, a declarat  Musk pentru Bloomberg Television în această săptămână. “Eu nu pot comenta dacă am discutat despre orice fel de achiziție”.
Când a fost întrebat dacă Tesla este de vânzare pentru prețul corect, Musk a respins ideea , spunând că “trebuie să rămână foarte concentrat pe … crearea unei masini electrice convingătoare pentru piața largă de consum”. “Un scenariu al unei achiziții, a spus el, ar distrage probabil compania de la “sarcina care i-a fost întotdeauna motorul conducător … inovatia si visul lui Nicola Tesla”.
Zvonurile despre o intelegere Tesla – Apple au inceput cu un raport in numarul de duminică al San Francisco Chronicle, care a comunicat că Musk s-a întâlnit cu seful de achizitii de la Apple, Adrian Perica. Ceea ce a determinat speculatii despre o posibilă masină iCar – sau cel puțin o nouă Tesla, cu unele particularizări “a la Cupertino“.

TeslaX
Tesla X Concept

Despre intalnirea respectivă, Musk a spus că Tesla ia in considerare integrarea unor aplicatii Android in masinile sale, dar casate ideea de bază a rămas că “este prea devreme pentru Android in masinile Tesla, dar un viitor parteneriat nu este iese din discuție”.
“Am putut vedea cu siguranță ceea ce am putea face … ceva care v-a permite oamenilor să folosească aplicații Android sau iOS, dar asta e oarecum periferic fată de obiectivul fundamental al Tesla, care este acela de a accelera revoluția masina electrica”.
În același interviu, Bloomberg TV i-a cerut lui Musk detalii despre “Model X”, care a fost amânat încă un an, până în 2015. CEO-ul se așteaptă ca cererea X să o depășească pe cea a predecesorului său, “Model S”, dar se pare că va trebui să așteptăm un pic mai mult pentru a afla detalii.
“Cu privire la X , eu sunt oarecum un perfectionist cand vine vorba de a desena un produs”, a spus el. “Deci, eu iau în totalitate vina asupra mea pentru unele întârzieri ce sunt cauzate de lipsa mea de totala acceptare a acestui produs”.

Tesla X Board Concept
Tesla X Board Concept

Actiunile Tesla Motor a crescut foarte mult, miercuri, datorită zvonurilor despre un parteneriat Apple-Tesla, precum si de vânzările sănătoase avute de companie in ultimele luni. În scrisoarea către acționari din al patrulea trimestru al companiei, producătorul a relevat un număr record de 6892 de vehicule model S vândute și livrate pană la sfârșitul anului trecut. De asemenea, el a sugerat că vânzările vor crește cu un alt  sănătos 55 la sută în 2014.
Pentru mai multe detalii, cititi “Va construi Tesla un iCar?”. De asemenea, vizionati integral interviul Bloomberg Television în videoclipul urmator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.