Noul iPhone 5S “spart” cu o imprimanta si lipici!

BERLIN 24 Septembrie – un grup de hackeri germani a revendicat spargerea sistemului de securitate cu amprente care se utilizează pentru a (de)bloca cel mai recent iPhone 5S de la Apple. El poate fi ocolit, folosind o imprimanta de uz casnic si niste lipici pentru lemn.

ht_iphone

Un purtător de cuvânt al Chaos Computer Club a declarat ca grupul a reusit sa pacaleasca senzorul biometric al  iPhone 5S in week-endul trecut prin crearea unei copii artificiale a unei amprente digitale autentice.
“A fost surprinzător de usor,” a declarat Dirk Engling într-un interviu telefonic luni, la o zi după ce grupul a anuntat reusita pe site-ul său.
Un membru al clubului cunoscut sub pseudonimul “Starbug” a facut o fotografie de înaltă rezolutie a unei amprente lăsată pe o suprafată de sticlă, apoi a imprimat-o pe o folie transparentă cu o imprimanta normala si a uns modelul cu latex lichid sau cu lipici de lemn. Odată ce lipiciul s-a stabilizat, aceasta a putut fi desprinsă si plasată pe un alt deget pentru a imita amprenta originală, a spus Engling.
“Am folosit această metodă incă de acum 10 ani si nu trebuie să schimbăm multe pentru noul iPhone,” a spus el. “Cel mai greu  (nu foarte) a fost obtinerea unui nou iPhone, deoarece acestea sunt vândute la greu.” Engling a spus că acest Chaos Computer Club, care are o lunga istorie in a găsi defecte de securitate în software-uri si hardware-ul computerelor, si-a documentat procedura cu mai multe clipuri video pentru ca expertii independenti să poată verifica.

David Emm, un cercetator senior pentru securitatea parolelor de la Kaspersky Labs, a declarat că grupul german a pretins si spargerea sistemelor biometrice de securitate concepute pentru a înlocui parole sau coduri PIN, cele mai utilizate în mod obișnuit în zilele noastre la pasapoarte spre exemplu.
“Problema cea mai grava este insă ca in cazul în care parola este compromisă, pot să o înlocuiesti pur și simplu cu una nouă – sperăm una care să fie mai sigură. Dar pentru acest nou telefon, eu nu-mi pot schimba amprenta – este parte din mine si raman blocat cu ea pentru tot restul vietii “, a declarat Emm.

iphone5
Engling a sugerat ca Apple ar fi putut face sistemul de amprente digitale mai sigur, dar că acest lucru ar fi cauzat probleme si mai mari pentru utilizatori, dacă acestia nu ar fi trecut degetul pe scanerul miniaturizat în mod corespunzător și-ar fi blocat definitiv  dispozitivul telefonic la cateva încercări repetate eșuate. “Apple ar trebuit să găsească un echilibru între securitate și ușurinta în utilizare,”, a spus el.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s